Agenda 2030 och rekrytering

Agenda 2030 togs fram 2015 av världens ledare och omfattar 17 globala mål för de tre dimensionerna av hållbar utveckling: den ekonomiska, den sociala och den miljömässiga. Istället för att länder och företag själva ska försöka gissa sig till vad de behöver prioritera för att vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle så finns i och med Agenda 2030 nu en tydlig handlingsplan, som en överväldigande majoritet av politiker, forskare och ledare gemensamt står bakom.
Enligt Deloittes undersökning ”Global Human Capital Trend” rankar ett urval av världens HR-chefer social hållbarhet som en av de största HR-trenderna. Organisationer  bedöms idag utifrån sin inverkan på samhället i stort och arbetet med social hållbarhet blir ett sätt att attrahera och behålla talanger, bygga ett starkt varumärke och skapa lojalitet hos kunder.
I Sverige idag har vi en situation där det råder stor kompetensbrist inom flertalet branscher och områden, samtidigt som många människor står utanför arbetsmarknaden. Att kunna identifiera och ta tillvara på potentialen hos de personer som står utanför arbetsmarknaden borde därför vara en viktig del i ett företags kompetensförsörjningsstrategi och sociala hållbarhetsarbete.
Till webinaret den 26/4 kl 8.00 har vi bjudit in Tommy Nederman, konsult och projektledare inom social hållbarhet från företaget FutureWe, för att diskutera vad det finns för koppling mellan de globala målen i Agenda 2030 och rekrytering, samt rekryteringens potential som inkluderande kraft i samhället.
Vi kommer bland annat att prata om:
 • vad de globala målen i Agenda 2030 innebär,
 • vilka kopplingar som finns mellan rekrytering och de globala målen i Agenda 2030,
 • hur ett förändrat och utvecklat rekryteringsarbete kan bidra till de globala målen i Agenda 2030,
 • samt vad du som rekryterare konkret kan göra för att skapa en mer fördomsfri och inkluderande rekryteringsprocess, och därmed bidra till de globala målen i Agenda 2030.
För att delta i webinariet – anmäl dig här!

2 kommentarer till “Agenda 2030 och rekrytering

 • Emilie Garcia

  Deltar gärna

  • josefin

   Vad kul! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.