Vi stärker er rekrytering.

Hur kan vi hjälpa er?

Rekryteringsboken för chefer

Handfasta tips, enkla förklaringar och mallar

Att rekrytera är en viktig arbetsuppgift som läggs till på den många gånger långa att-göra-listan. Men att rekrytera är både svårt och tidskrävande. Inte så förvånande därmed att rekrytering ofta hanteras på ett styvmoderligt sätt. Men det finns faktiskt både metoder och verktyg som funkar bra. Det finns sätt att rekrytera som gör dina sökande till ambassadörer, trots att de inte fick jobbet, och som ger träffsäkra anställningsbeslut.

Det här vill vi lära dig, och det är därför vi skrivit ”Rekryteringsboken för chefer”! Boken innehåller kortfattad teori, handfasta tips och användbara mallar. En bok som förklarar utan krusiduller och pekpinnar. Målet är att göra det lätt att göra rätt. Professionella rekryteringsprocesser och positiva kandidatupplevelser är viktiga komponenter inte bara för en framgångsrik kompetensförsörjning för dig, utan för en välfungerande arbetsmarknad i stort!

Boken finns att beställa exempelvis här.

DIGITAL REKRYTERINGSUTBILDNING

Utbilda era chefer i rekrytering - var och när som helst

En utmaning med att utbilda inom rekrytering är att få chefer rekryterar ofta och kontinuerligt. Utbildningen behövs när det är aktuellt för chefen att nyanställa. Kanske är era chefer också utspridda geografiskt.
Lite kort om utbildningen:

 • onlineutbildning som när den är genomförd även lever kvar som ett stöttande verktyg då det är dags att rekrytera
 • HOME of Recruitments rekryteringsexperter finns med hela vägen och ger individuell feed-back till deltagarna
 • bygger på Kirkpatricks forskning om lärande och beteendeförändring
 • utmärkt för ”blended learning”, kan kombineras med webinars, klassrumsundervisning, coachning…
 • kan kompletteras med era egna mallar (rekryteringspolicy, kravprofil, intervjumall…)

KOMPETENSFÖRSTÄRKNING

HYR ELLER REKRYTERA EN REKRYTERARE

Istället för att lägga ut rekryteringsuppdragen hos en extern rekryteringskonsult – ta in kompetensen och genomför rekryteringarna på plats hos er. Internt. Det blir både billigare, mer effektivt och stärker samtidigt er egen kompetens.

Vi erbjuder branschens absolut bästa konsulter inom rekrytering. Oavsett om ni har behov av resurser på timme, i projektform eller söker en permanent lösning hittar vi rätt kompetens för er. I vår familj finns nämligen hela spannet; researchers, rekryterare, olika typer av experter, strategi- och managementkonsulter inom rekrytering. HOME of Recruitments konsulter:

 • är utbildade och certifierade i kompetensbaserad rekrytering
 • finns tillgängliga på hel- och deltid, för kortare och längre uppdrag
 • ingår i ett stort nätverk av rekryteringsexperter
 • får kontinuerlig kompetensutveckling

REKRYTERINGSUTBILDNING

Höj lägsta nivån – det gör skillnad

HOME of Recruitment har utbildat hundratals chefer, rekryterare och HR-medarbetare. Vi har stor erfarenhet av att anpassa innehåll till aktuell målgrupp. Vi går igenom teorierna men lägger fokus vid det som gör den största skillnaden – det praktiska hantverket.

CRASH COURSE I REKRYTERING FÖR CHEFER
Som chef har du ont om tid. Samtidigt vet du att lyckade rekryteringar är avgörande för verksamheten. Därför behöver och vill du egentligen bara veta hur du gör för att lyckas i rekryteringens alla delar. Och vad du ska undvika.

FÖRDJUPNING FÖR HR OCH REKRYTERARE
Som ansvarig för rekrytering i verksamheten behöver du ibland fräscha upp eller fördjupa dina kunskaper. Inte minst i syfte att kunna stötta rekryterande chefer på bästa sätt. Vi anpassar innehåll och nivå för dig och dina behov.

Konsultation

TILLSAMMANS BYGGER VI ER REKRYTERINGSFUNKTION

Ibland behöver man någon att bolla med. Lite tankar och input utifrån. Någon som utmanar. Ibland vill man ha hjälp med något mer specifikt – det kan vara en ny intervjuguide, justerade urvalsfrågor eller en kartläggning av testmarknaden.

Oavsett om ni vill se över hela er rekryteringsprocess, eller om ni vill ha ett par fräscha ögon på en liten del av den, hjälper vi gärna till. Exempel på vad vi kan stötta er med;

 • design av rekryteringsprocesser
 • uppbyggnad av intern rekryteringsavdelning
 • framtagande av kompetensramverk
 • framtagande av mallar för kravprofil, intervju, referenstagning…
 • val av olika typer av leverantörer

Vi gör er rekrytering till världsklass.

Stöd i er rekryteringsprocess

Öka träffsäkerhet, kandidatupplevelse och effektivitet

Vi har erfarenhet, best practice och upplägg för alla tänkbara scenarion och utmaningar. Vi hjälper till innan, i början av eller på slutet i rekryteringsarbetet. Oavsett om ni önskar objektiv personbedömning, träffsäker assessment eller effektiv screening har vi kvalitetssäkrade verktyg och metoder att anpassa till era behov.

Anlita oss när ni har för få sökande till en tjänst. Anlita oss när ni har fått in många ansökningar som är svåra att bedöma eller tidskrävande att gå igenom. Anlita oss när ni känner osäkerhet inför det avgörande anställningsbeslutet. Exempel på vad vi kan stötta er med;

 • Traineeurval
 • Assessment Center
 • Second Opinion
 • First Opinion

VILL DU KOMMA I KONTAKT MED OSS?
Använd formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart vi kan.

© Copyright Home of Recruitment, 2019