Vi är inget vanligt rekryteringsföretag.

Vi kommer från branschen. Nu utmanar vi den.

Så här tänker vi.

Vi tre grundare av bolaget har arbetat inom rekryteringsbranschen under närmare 30 år. Det har varit väldigt kul. Och det har gått bra. Men vi har sedan en tid tillbaka börjat ifrågasätta det värde som rekryteringsbranschen faktiskt bidrar med. Tillför man tillräckligt med nytta? Gör man rätt saker?

Därför startade vi HOME of Recruitment. Ett managementkonsultbolag inom rekrytering som har en både hög och lite kaxig ambition – vi vill utmana rekryteringsbranschen. Vi vill öka kvalitén i rekryteringsarbetet hos arbetsgivarna själva. Målet är att göra företagen oberoende av extern rekryteringshjälp.

Att fler företag blir bättre på att rekrytera själva, utan hjälp av rekryteringsbranschen, medför många vinster. Fler lyckade rekryteringar skapar en enorm samhällsnytta. Träffsäkra rekryteringar ger inte bara lönsammare företag. De minskar diskriminering och ökar mångfalden på arbetsmarknaden.


Det här gör vi.

De absolut flesta företag hävdar att kompetensförsörjning är en avgörande fråga för verksamheten. Många gånger till och med affärskritisk. Trots det läggs strategiskt viktiga rekryteringar på externa leverantörer. Det tycker vi är dumt. Till vår stora glädje är det många som tycker som vi och väljer att i allt större grad genomföra sina rekryteringar inhouse.

I takt med att rekryteringsbranschens inblandning i arbetsgivarnas rekrytering minskar, blir ansvaret som vilar på HR och rekryterande chefer större. Det tycker HOME of Recruitment är bra. Ingen vet bättre vem som passar för jobbet än den rekryterande chefen. Men då behöver verksamheten bra processer och chefen behöver kunskaper och övning!

HOME of Recruitments affärsidé bygger på att hjälpa arbetsgivare att få till egna träffsäkra och effektiva rekryteringsprocesser. Internt. Utbildning, strategisk rådgivning och kvalitetssäkrade konsulter som kliver in hos arbetsgivarna för att överföra best practice samtidigt som de rekryterar åt dem, är några av tjänsterna som vi erbjuder.


Det här är vi.

STEFAN HOLM har mer än 15 års erfarenhet från branschen. Att kompetensförsörjning behöver stå allra högst upp på företagens agendor har varit Stefans mantra hela vägen hit. Mötet med och mellan människor är vad som driver Stefan. En dag utan möten är ingen bra dag, säger han. Och många möten har det blivit; som kundansvarig, rekryterare, försäljningschef och nu senast som expansionschef. Affärsutveckling är favoritsysslan. ”Utan rätt människor på rätt plats spelar det ingen roll hur bra affärsidé man har” är övertygelsen.

JOSEFIN MALMER titulerar sig själv ”rekryteringsnörd”. Med tolv års erfarenhet av rekrytering och urval, inom roller som rekryterare, processägare, utbildare, organisations- och Employer Branding-konsult, har hon lärt sig hantera alla tänkbara (och otänkbara) situationer inom området. Det som driver Josefin är först och främst rättvisa. ”Så objektiva metoder och verktyg som det bara går” är hennes utgångspunkt i de uppdrag hon tar sig an. Inte så förvånande kanske att hon av andra även kallas för ”testnörd”.

ANKI STAFWERFELDT började rekrytera i rollen som marknadschef för 15 år sen, och tyckte så småningom att det var den roligaste delen av jobbet. Efter några år utomlands valde hon att helt ta klivet över till ”andra sidan”, till rekryteringsbranschen. Anki brinner för att hjälpa chefer och verksamheter att bli ännu bättre på rekrytering. Marknadsföraren i henne tycker att Kandidatupplevelse är ett viktigt ämne. ”Rekrytering är Employer Branding i praktiken. Här finns en chans att verkligen stärka sitt arbetsgivarvarumärke. Alltför få tar den”. 


Såhär jobbar vi.

Vi har valt att organisera oss på det sätt som vi själva uppskattar, och på ett sätt som möjliggör en stor flexibilitet för våra kunder och konsulter. Det här är vårt HOME.

Som konsult hos oss är du en del av vår FAMILJ. Familjen är vår vår trygga bas. Här tankar vi energi, vilar och växer. Inom familjen skapas synergier, erfarenhetsutbyten och möjligheter. En hub av expertis som genom sin existens är en aldrig sinande källa för inspiration och lärande. För oss själva, för våra kunder och för våra samarbetspartners. Och sist men inte minst så har vi väldigt kul tillsammans!

Våra kunder är våra VÄNNER. Och dem tar vi hand om så som sanna vänner gör. Våra vänner kan förvänta sig det allra varmaste bemötandet, en leverans utöver det vanliga och en långsiktig relation. Tack vare vår stora familj, bestående av experter inom olika områden och delar av rekryteringsarbetet, kan vi möta varje typ av kundbehov.

Vi har flera goda GRANNAR. Grannarna är leverantörer av tjänster och produkter inom rekryteringsområdet. Vi hjälper varandra, så som goda grannar gör. De hälsar på, tar en kopp kaffe och uppdaterar oss här hemma på vad som händer inom utvecklingen på området. Att ha goda relationer till sina grannar är inte bara trevligt, det är smart och praktiskt.


VARMT VÄLKOMMEN HEM TILL OSS!

© Copyright Home of Recruitment, 2018